Huisarts van der Velde is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
033-2535495
Telefoonnummer: 033-2535495
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Medewerkers

Frans van der Velde

Frans van der Velde
Huisarts

Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Huisarts Frans van der Velde, die in 1997 deze praktijk overnam, werkte in het verleden ruim drie jaar als tropenarts in Afrika. De (levens)ervaring die hij daar opdeed, heeft hem voor een groot deel gevormd. Zo heeft hij leren relativeren en heeft hij ervaren welke waarden er echt toe doen: uiteindelijk draait het in het leven toch vooral om liefde en geluk.

Door zijn werk in de tropen is hij bovendien bedreven in het ‘snijwerk’. Voor kleine ingrepen, zoals het openen van een abces of het hechten van een wond, zijn patiënten bij hem aan het juiste adres.

Zijn kracht zit ook in de manier waarop hij omgaat met zijn patiënten. Een diepgaand en duurzaam contact, waarin een vertrouwensband wordt opgebouwd, vindt hij belangrijk. En onder het motto ‘rust, vertrouwen en gezond verstand’ neemt hij de tijd om naar de patiënt te luisteren en in samenspraak met hem of haar een passende oplossing voor het probleem te vinden.

Wat hem drijft, is het gevoel iets voor mensen te kunnen betekenen. Zelfs als de conclusie is dat een behandeling niet (meer) mogelijk is, hoopt hij een steentje te kunnen bijdragen door te luisteren en te helpen bij het accepteren van de situatie. Er toch ook dan voor mensen te kunnen zijn, geeft hem energie.

Frans is getrouwd en vader van een dochter en twee zoons. Ondanks zijn leeftijd denkt hij nog lang niet aan stoppen of afbouwen. Integendeel. Met veel energie en veel plezier gaat hij graag nog heel wat jaren door.

Quote: “Rust, vertrouwen en gezond verstand. Daar draait het om.”

Annemarie Hans
Huisarts

Aanwezig: dinsdag & donderdag

Nicole Menting
Huisarts in opleiding

Dokter Menting start per 1 maart in onze praktijk. Zij zal op maandag, woensdag en vrijdag aanwezig zijn.

Christine Hoogland

Christine Hoogland
Praktijkondersteuner

Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag

Voor Christine is ondersteuning bij chronische aandoeningen meer dan het bieden van de protocollaire zorg. Daarom neemt zij de rust om ook nadrukkelijk contact te leggen met de patiënt. Persoonlijke aandacht, het bieden van een luisterend, een hart onder de riem steken, het is in haar ogen essentieel. En ze merkt dat het mensen goed doet. Als er sprake is van achterliggende psychische problemen, kan ze doorverwijzen.

Christine, sinds 1997 in deze praktijk werkzaam, houdt zich als praktijkondersteuner bezig met ouderenzorg, diabetes mellitus type II, hart- en vaatziekten en COPD (chronische longaandoening). Daarnaast biedt zij ondersteuning/coaching in het traject ‘stoppen met roken’.

Christine is getrouwd en is moeder van twee dochters en één zoon. 

Quote: “Een luisterend oor, een hart onder de riem. Ook dat is belangrijk bij de zorg voor chronische aandoeningen.”

Jeannette Moll - Marx

Jeannette Moll - Marx
Praktijkondersteuner GGZ

Aanwezig: woensdag en vrijdag

GGZ-verpleegkundige Jeannette combineert haar functie als praktijkondersteuner huisartsenzorg Geestelijke Gezondheidszorg (POH GGZ) bij deze praktijk met haar baan bij huisartsenpraktijk De Ronde Tafel, waar zij elke dinsdag in dezelfde functie werkzaam is.

Als praktijkondersteuner GGZ biedt Jeannette patiënten met psychische klachten de helpende hand. Dit doet zij door uitgebreid naar de patiënt te luisteren, en samen met hem of haar helder te krijgen wat er aan de hand is en op welke manier er hulp geboden kan worden. Kenmerkend voor Jeannette is de laagdrempelige manier waarop zij patiënten verwelkomt en met hen in gesprek gaat.

Indien mogelijk begeleidt en behandelt Jeannette de patiënt zelf. Ze sluit aan bij wat deze zelf ervaart, voelt, weet en kan, en zet de patiënt weer in zijn of haar kracht. De behandeling blijft niet beperkt tot praten en analyseren, maar omvat ook educatie en praktische oefeningen. Bij de behandeling maakt ze gebruik van e-Health, zoals Minddistrict, een internettherapie.

Laagdrempeligheid en een praktische inslag zijn kenmerkend voor de manier waarop Jeannette haar functie invult. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich welkom voelen, zich gehoord en gezien voelen.

Mocht er aanvullende of specialistische hulp nodig zijn, kan Jeannette de patiënt doorverwijzen. Met haar ruime ervaring als psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidzorg en haar uitgebreide kennis van de sociale kaart is zij een spin in het web op het gebied van de GGZ.  

Het brede scala aan patiënten en problematiek spreekt Jeannette aan. Net als het feit dat ze patiënten met psychische klachten vanaf hun eerste, moedige stap naar de huisarts kan begeleiden, behandelen, op weg kan helpen of de weg kan wijzen.

Iets voor mensen kunnen betekenen, is haar drive. Als ze door een advies of behandeling verlichting kan bieden, geeft haar dat energie.

Jeannette, die sinds 2014 in de praktijk werkzaam is, is getrouwd en moeder van een volwassen dochter.

Quote: “Mooi om mensen met psychische klachten weer in hun kracht te kunnen zetten.”

Eveline de Peuter

Eveline de Peuter
Doktersassistente en spreekuurondersteuner

Aanwezig: maandag, dinsdag (oneven weken) en donderdag

Eveline, die sinds 2010 in de praktijk werkzaam is, heeft een breed pakket aan taken.

Als spreekuurondersteuner behandelt zij op maandag - en in oneven weken ook op dinsdag - acute kleine kwalen, zoals een insectenbeet, een verstuikte enkel, een tand door de lip, een bloedneus, keelpijn en het tapen van een gebroken teen. Op donderdag is zij werkzaam als doktersassistente.

Bovendien maakt zij uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek, verzorgt ze bloeddrukcontroles voor patiënten met een chronische hoge bloeddruk en ondersteunt ze de huisartsen op het gebied van praktijkaccreditatie. Vanaf december is zij de aangewezen persoon voor reizigersvaccinaties.

Kenmerkend voor Eveline zijn haar gestructureerde, geordende manier van werken en haar betrokkenheid bij patiënten. Tijdens haar spreekuur neemt ze de tijd om echt te luisteren, ook naar het achterliggende verhaal. Op die manier kan ze nog beter adviseren en eventueel doorverwijzen.

Eveline houdt vooral van de diversiteit in haar werk, zowel qua patiënten als qua werkzaamheden.

Eveline is getrouwd en is moeder van een zoon en een dochter. 

Quote: “Ik maak graag extra tijd vrij voor onze patiënten.”

Sanne Boerrigter - Landman

Sanne Boerrigter - Landman
Doktersassistente

Aanwezig: maandag en dinsdag

Voor Sanne, sinds 2015 als doktersassistente in de praktijk werkzaam, is persoonlijk contact een sleutelwoord. Ze vindt het belangrijk dat patiënten makkelijk binnenlopen, een praatje maken, en zich gehoord voelen. Het kleinschalige karakter van de praktijk spreekt haar aan en is in haar ogen ook de kracht.

Sanne is getrouwd en heeft twee zoons. 

Quote: “Fijn als mensen zich gehoord voelen.”

Brenda van Beek

Brenda van Beek
Doktersassistente

Aanwezig: woensdag en vrijdag

Brenda is sinds 2012 doktersassistente en doet dat met veel plezier. Ze vindt het fijn om patienten te kunnen helpen en is daarnaast een echte 'regeltante'. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen. Ze ervaart haar werk als doktersassistente als zeer afwisselend en dat vindt ze tegelijk ook het leukste aan haar baan. 

Brenda is een trotse moeder van een zoon. 

Quote: Je bent wie je bent!

Contact

Spoednummer 033-2535495 - 1
 

Huisarts van der Velde

Kantemarsweg 20
3871 AP Hoevelaken
Telefoon:
033-2535495
Receptenlijn:
033-2535495 - 2
Fax:
033-2570274
Huisartsenpost Amersfoort:
0900 33 112 33
www.huisartsvandervelde.nl
Routebeschrijving >

Slaap

Slaapstraat keurmerk

UA-112025855-1